Google

Adobe Contribute, een website aanpassen kan iedereen

direct vanuit de browser zelf uw website aanpassen

Adobe Contribute, een website aanpassen kan iedereen

Wat kan er met Adobe Contribute?

Met Adobe Contribute kunt u eenvoudig door uw website surfen zoals u ook in uw browser doet en daar waar nodig pagina’s toevoegen en teksten, links, video's, afbeeldingen en tabellen plaatsen en wijzigen. Hiervoor hoeft u slechts op de edit-button bovenaan de pagina te klikken. Bovendien blijft de opmaak en vormgeving van uw website altijd zoals deze moet zijn.

 

Afbeeldingen en externe documenten worden bij het opslaan automatisch op de server geplaatst, wijzigingen kunnen worden teruggedraaid, verschillende gebruikers kunnen toegang krijgen tot verschillende onderdelen en pagina’s kunnen niet per ongeluk tegelijk door verschillende medewerkers worden aangepast.

 

Menu in eigen beheer

Contribute is een zeer betaalbare oplossing maar had als nadeel dat het menu van de website niet goed zelf te onderhouden was. Dankzij een aparte menu-module, speciaal ontwikkeld door Strik Design, is dit nadeel verleden tijd.

 

Een paar functies uitgelicht:

Eindredactie

schermafbeelding Contribute Draft Console

Lang niet altijd is degene die aan een pagina werkt ook degene die beslist of die pagina gepubliceerd mag worden. De eindverantwoordelijke krijgt met behulp van de 'Draft Console' een compleet overzicht van de te beoordelen pagina's, hij/zij kan eventueel nog correcties aanbrengen, publiceren of weer doorsturen naar een andere editor. Hiermee krijgt u de mogelijkheid een (of meerdere) eindredacteur in te zetten.

 

Stijlen

schermafbeelding Contribute CSS Preview

Bij het toekennen van stijlen aan tekst heeft de naam in het lijstje alvast de kenmer-ken van de stijl zodat je weet wat je kunt ver-wachten. Dit maakt het kiezen van de beste opmaakstijl heel gemakkelijk.

 

Foto's bewerken

schermafbeelding Contribute Fotobewerkings buttons

Gebruikers kunnen foto’s op web-pagina’s bewerken: bijsnijden, vergroten en verkleinen, verscherpen en de helderheid en het kontrast verbeteren. Ook kan voor de hele website worden bepaald waar de foto’s op de server worden geplaatst, hoe groot ze mogen zijn en hoe ze gecomprimeerd dienen te worden. Hierdoor is een apart fotobewerkingsprogramma voor deze aanpassingen niet nodig.

 

Rechten

Adobe Contribute heeft de mogelijkheid om groepen van editors met verschillende publicatierechten te maken en te bepalen in welke map nieuwe bestanden worden geplaatst. Hierdoor wordt het beheer van de bestanden op de server sterk vereenvoudigt omdat oorspronkelijke bestanden en nieuwe bestanden in verschillende mappen (kunnen) staan.

 

Externe editor

Iemand met kennis van zaken kan de code rechtstreeks in zijn/haar favoriete editor bewerken.

 

Afspraak maken?

Wilt u meer weten over ons webdesign, doel en functie, eenvoudig en geavanceerd, onderhouden of over onze werkwijze of de kosten?

Bel dan 050 - 549 1157 of vul het formulier in voor een gratis en vrijblijvend gesprek en bekijk het portfolio.

recent werk

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Ouders van Roelof nieuwsbrief

juni 2019

Nieuwsbrief voor het Roelof van Echten College in Hoogeveen

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Internetsite Stichting Bloeiend Boerenland

juli 2019

Stichting Bloeiend Boerenland bevordert de biodiversiteit door zoveel mogelijk bloeiende akkerranden.

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

Graduate School Medical Sciences folders

september 2019

Folders voor de Research Master opleidingen van de Graduate School Medical Sciences van de RuG.

recent nieuws

Hoe zoekmachines u belonen voor een lange-termijn-strategie

februari 2020

Beginnen met zoekmachineoptimalisatie is vrij eenvoudig, maar een lange-termijn-strategie kost meer inspanning. De beloning van...

Zoekmachineoptimalisatie bij een WordPress website? Dat kunt u zelf

november 2019

Grote kans dat uw website gemaakt is met WordPress. Of dat u binnenkort ook overstapt naar 's werelds meest gebruikte contentma...

Google Search Console: uw zoekmachineoptimalisatie in een oogopslag

oktober 2019

Bezoekersaantallen bekijken met Google Analytics doen de meeste websitebeheerders nog wel. Maar kijkt u ook naar Google Search ...